Chip Tuning Beograd Srbija - Race Chip

Uštedite gorivo sa RaceChip
Chip Tuning-om

Potrošnja goriva i poboljšanje performansi idu ruku pod ruku

Veće performanse u kombinaciji sa uštedom goriva.

Imaćete koristi od oba. Nema kompromisa.

Chip Tuning Beograd Srbija - Race Chip Motor
+30% Do +30%
snage i obrtnog momenta
-15% Do 15%
uštede goriva

Uz RaceChip Chip Tuning ne morate birati između boljih performansi ili manje potrošnje goriva. RaceChip vam omogućava oboje. Iskoristite poboljšane performanse i povećanu kilometražu koristeći naše sofisticirane Chip Tuning proizvode.

Do 15% uštede goriva

Uštedite novac uz RaceChip i čuvajte okolinu

Chip Tuning Beograd Srbija - Race Chip Ušteda Goriva Chip Tuning Beograd Srbija - Race Chip Ušteda Goriva

Uz odgovarajuće vozačke navike pomoću RaceChip Chip Tuning možete uštedeti do 15% goriva. To znači da se ulaganje u naše proizvode za Chip Tuning brzo isplaćuje.

Naši proizvodi dizajnirani su za smanjenje potrošnje goriva. Uživajte u jačanju snage prilikom pritiska na gas, štedite gorivo i novac dok vozite u nižim brzinama.

(1) Prikazani rezultati su zasnovani na Audiu Q7 3.0 TDI sa 245 KS. Za izračunavanje troškova goriva korišten je dizel, cena od 1.55 eura po litru.

Optimizacija obrtnog momenta - put kojim treba ići

Chip Tuning Beograd Srbija - Race Chip Obrtni Moment Chip Tuning Beograd Srbija - Race Chip Obrtni Moment

Niži prosečni broj obrtaja = manja potrošnja goriva

Jednostavno rečeno, potrošnja goriva u motoru zavisi pre svega od dva faktora:

Jedan relevantan faktor je kubna zapremina motora. Ili drugim rečima, veličina i broj cilindara koji se pune gorivom tokom faze ubrizgavanja. Drugi odlučujući faktor je frekvencija (= RPM) pri kojoj se cilindri pune gorivom. Vožnja sa nižim prosečnim obrtajima, odnosno u većim brzinama, poboljšava uštedu goriva. To je tajna naše tehnologije za uštedu goriva. Moderni automatski prenos menjača se menja kada se nakon promene stepena prenosa postiže minimalni obrtni moment pri određenom broju okretaja. Pri tome automatski pokušavaju voziti u najvišem mogućem stepenu prenosa kako bi potrošnja goriva bila mala. U slučaju ručnih menjača vozač intuitivno prebacuje u viši stepen prenosa.

Upravo je ta kombinacija obrtnog momenta i frekvencije tajna manje potrošnje goriva uz RaceChip.

Uz RaceChip Chip Tuning, povećava se raspoloživi obrtni moment u odgovarajućem rasponu obrtaja - prvenstveno srednji raspon obrtaja u minuti u kojem se automobili obično voze, što omogućava ranije promene brzina i ukupno manje prebacivanja, što smanjuje potrošnju goriva u vašem automobilu.

Naš softver za optimizaciju nema samo rezultate u vožnji sa manjim menjanjem brzina povećavajući obrtni moment; takođe povećava efikasnost ubrizgavanja goriva, i kao rezultat, sagorevanje je bolje. To dodatno smanjuje potrošnju goriva.

Uz odgovarajuće vozačke navike pomoću naše tehnologije možete uštedeti i do litre goriva na 100 kilometara. Naša optimizacija obrtnog momenta pomaže vam da uštedite novac kroz manju potrošnju goriva bez negativnog uticaja na vaše zadovoljstvo u vožnji.

Prave vozačke navike za maksimalnu uštedu goriva

Nekoliko saveta za uštedu goriva

Vaša ekonomičnost goriva znatno zavisi o vašim vozačkim navikama.
Ako nastavite voziti kao i obično nakon što instalirate RaceChip (i ne pritiskate uvek papučicu do kraja), brzo ćete primetiti da štedite gorivo. Pored Chip Tuning-a iz RaceChip-a, sledeći saveti vam pomažu da iskoristite najveći potencijal za uštedu goriva.

Chip Tuning Beograd Srbija - Race Chip Efikasna Brzina

Nećete žrtvovati nikakvo zadovoljstvo u vožnji zato što vozite u efikasnijoj brzini.

Mnogi ljudi automatski pretpostavljaju da je vožnja bez uštede goriva suprotno ugodnoj vožnji, ali srećom po nas, oni potpuno greše. Stručnjaci čak preporučuju brže ubrzavanje do željene brzine, a zatim održavanje nižeg obrtaja u većim brzinama.

Chip Tuning Beograd Srbija - Race Chip Vožnja

Vozite preuranjeno

Spustite nogu sa gasa kada vidite crveno svetlo ili usporene automobile ispred i ostanite u trenutnoj brzini. Usporit ćete automobil bez pritiskanja kočnice. Ovo vam omogućava uštedu goriva, jer tada automobilu ne treba gorivo. Na ovaj način ćete takođe drastično smanjiti intervale održavanja kočnica.

Chip Tuning Beograd Srbija - Race Chip Automobil

Stavite automobil na dijetu

Nepotreban teret, obično u gepeku, negativno utiče na ukupnu težinu vašeg automobila kao i na njegovu aerodinamiku. Po pravilu teret od 100 kg dodatne težine dovodi do 0,5l veće potrošnje goriva na 100 kilometara. Čišćenje automobila zaista poboljšava vašu uštedu goriva!

Chip Tuning Beograd Srbija - Race Chip Tuning beograd

Uštedite gorivo i novac?

Počnite sa uštedom odmah. Sa RaceChip-om.

Kupi sada

Pozovite odmah